Angry Birds

nov 28 2011

Angry Birds sætter ny rekord med 500 millioner downloads

Published by under Nyheder

Angry Birds sætter ny rekordAngry Birds sætter ny rekord
Angry Birds er nu det mest downloadede spil nogensinde og holder nu rekorden for alle platforme. 2 år efter sin lancering er milepælen på de 500 millioner downloads nået. Det svarer til, at 1 ud af hver 14. person på jorden fra spædbarn til gammel, har downloadet Angry Birds, selvom det nok ikke helt forholder sig sådan, da der findes flere variationer af Angry Birds såsom Rio, Seasons og den første udgave af spillet.

Den voksende befolkning i Kina har givet sit bidrag til rekorden, da spillet er downloaded 50 millioner gange i det østlige land. Mikael Hed, CEO for Rovia sagde i den forbindelse:

Dette er en fantastisk milepæl opnået af os, og vi er ekstremt glade over at se sådan et ubegribeligt antal af folk som underholdes af vores spil

Der smedes mens jernet er varmt
Udvikleren prøver ihærdigt at få det meste ud af spillets succes. Rovia har allerede solgt 10 millioner stykker Angry Birds legetøj og den første Angry Birds butik åbner snart i Helsinki. Flere butikker vil herefter efterfølge i Kina inden for 12 måneder, hvor falsk merchandise har givet selskabet problemer.

Herudover er der planer om bøger og film i støbeskeen, og Rovia planlægger, at ekspandere til andre områder.

Rovia fik for nyligt £26 millioner (ca. 226 millioner kr.) i kapital via solgte aktier. Det værdisatte firmaet til at have en samlet værdi på ca. 6,6 milliarder kr. Den værdi bliver nok ikke mindre, hvis de går på børsen næste år, som der går rygter om.

Rovio var tæt på at gå konkurs
For 2 år siden var Rovia tæt på at gå konkurs, efter det var blevet dannet i 2003. I 2009 var firmaet nede på at have 12 medarbejdere. Nu er der over 170 medarbejdere og firmaets næste erklærede mål er, at nå 1 milliard fans. Om man så kan sætte lighedstegn mellem fans og downloads er en anden snak. Du kan læse mere om hvordan Angry Birds blev til her, selvom firmaets økonomiske krise dog ikke nævnes i vores gennemgang af spillets tilblivelse.

Kilde: BBC

Incoming search terms:

  • angry birds legetøj
  • angry birds værdi

Kommentarer slået fra

Comments are closed at this time.

Liljer - Svensk Pølseret - Hjælpeorganisationer - Revisor priser - Valutahandel - Brolægger Priser